Kortdurende psychotherapie

Wat is psychotherapie?

Hoe werkt het?

Zo kort als mogelijk, zo lang als noodzakelijk. Daarom de aanduiding ‘kortdurende psychotherapie’. Voordat we met de therapie beginnen stellen we samen duidelijke doelen. We werken standaard in een reeks van 5 gesprekken of soms zelfs minder. Aan het einde van de reeks sluiten we af met een evaluatie. Hierin kijken we of de therapie het voor jou gewenste resultaat heeft behaald. Als dit niet het geval is kunnen we indien nodig de behandeling verlengen met een nieuwe reeks van 5 gesprekken.

Kennismaking

We starten met een kennismakingsgesprek waarin we stil staan bij de aard en ernst van je klachten. We bespreken wanneer en hoe ze zijn ontstaan. Ook kijken we wat je zelf hebt gedaan om je klachten te verminderen, welke behandelingen je al hebt gehad en wat daarvan het resultaat was. Verder stellen we de vraag wat je geschiedenis te maken heeft met je klachten? We formuleren een hulpvraag, wat je wilt bereiken en wat je van mij verwacht. Als je wilt kunt je iemand meenemen naar het kennismakingsgesprek.

Adviesgesprek

Na het kennismakingsgesprek volgt het adviesgesprek. Tijdens het adviesgesprek bespreken we onze indrukken. We kijken of je het daarmee eens bent. We leggen je het therapieplan voor. Daarin staat je hulpvraag, de probleemanalyse, de diagnose, de aard van de therapie, de therapiedoelen en de duur van de therapie. Alles zoveel mogelijk volgens de geldende GGZ kwaliteitsstandaarden. Wordt tijdens het kennismakingsgesprek of adviesgesprek duidelijk dat we je onvoldoende kunnen helpen? Dan kunnen we je verwijzen naar een beter geschikte collega-praktijk of GGZ-instelling.

Therapie

Ben je bij ons aan het juiste adres? Dan start de therapie. De therapie bestaat uit gesprekken. Dat kan ook online als je dat wilt. Tijdens de gesprekken is het therapieplan de leidraad. We vragen je regelmatig om een korte vragenlijst in te vullen. We kijken daarmee of we op de goede weg zijn.

Kijk hieronder naar de video waarin collega Anna Bartak uitleg geeft over psychotherapie en de psychotherapeut.

Augustinusgebouw 3.09
Graafseweg 274
6532 ZV Nijmegen
Tel: 06 5371 2767
KvK: 81665504
AGB: 94065939
Bank: NL70KNAB0605282331

Kijk hoe de praktijk gewaardeerd wordt op:

Deze hulpverlener krijgt gemiddeld een 9,2!

Scroll naar boven
× Hoe kan ik je helpen?