Kortdurende psychotherapie

Met wie krijg je te maken?

Mijn naam is Jan Willem van Heertum en ik ben al meer dan 25 jaar werkzaam als psycholoog en meer dan 20 jaar als psychotherapeut. Mijn aanpak is gefundeerd op de algemene psychotherapeutische beginselen en die van de Persoongerichte Experiëntiële Psychotherapie in het bijzonder. Dat betekent dat ik niet zal oordelen. Ik probeer goed bij je aan te sluiten en maak veel gebruik van wat er tussen jou en mij gebeurt.

Opleiding

Ik heb eerst in Nijmegen psychologie gestudeerd aan de Radboud Universiteit. Daarna heb ik mij vier jaar gespecialiseerd tot psychotherapeut aan het Centrum voor Postacademisch Onderwijs van de Radboud. Dit leidde in 2003 tot mijn wettelijke beroepsregistratie als psychotherapeut in het Big-register  (BIG-nummer: 59059164716) en erkenning als zorgaanbieder middels AGB registratie (AGB-code 94010626). Kort daarna ben ik na de nodige training en begeleiding als persoonsgericht psychotherapeut lid geworden van de Vereniging Persoonsgerichte experiëntiële Psychotherapie VPeP (lidmaatschapsnummer 13181) en als specialistisch groepstherapeut van de Nederlandse Vereniging voor Groepsdynamica en Groepstherapie NVGP (lidmaatschapsnummer 1488). Met ingang van 2021 ben ik als psycholoog/praktijkhouder tevens lid van het Nederlands Instituut van Psychologen NIP (lidmaatschapsnummer 235852).

Visie

Tijdens de therapie of coaching houd ik het einddoel scherp in het oog. Als het nodig is geef ik aanwijzingen of advies. Als blijkt dat deze niet goed aankomen sta ik daar zo snel mogelijk bij stil. Verder vind ik dat ‘de eerste klap is een daalder waard!’. De belangrijkste veranderingen vinden vaak in het begin van de therapie of coaching plaats. Vandaar mijn keuze voor kortdurend of kortcyclisch werken. Als de verandering niet snel inzet moeten we ons spoor of onze uitgangspunten bijstellen.

Loopbaan

Ik heb ruim 20 jaar voor een GGz aanbieder in het oosten van het land gewerkt, als psycholoog-psychotherapeut en als leidinggevende. Eerst aan het hoofd van een polikliniek, daarna een topklinisch expertisecentrum voor eetstoornissen en vervolgens een forensisch psychiatrische kliniek met een landelijke functie. Sinds eind 2019 hield ik mij vooral bezig met kwaliteit van zorg als leider van een ontwikkelprogramma. Sinds oktober 2021 tot oktober 2022 werkte ik naast mijn eigen praktijk voor een landelijke GGz aanbieder als manager zorg. Sinds september 2022 werk ik voor een grote GGz aanbieder in de regio Nijmegen als senior psychotherapeut en zet ik mij in voor mensen met een ernstige psychiatrische stoornis binnen een FACT-team. Kijk voor meer loopbaaninformatie naar mijn profiel op LinkedIn.

Aanpak

Mijn aanpak is gefundeerd op de algemene psychotherapeutische beginselen en die van de Persoongerichte Experiëntiële Psychotherapie in het bijzonder. Dat betekent dat ik niet zal oordelen. Ik probeer goed bij je aan te sluiten en maak veel gebruik van wat er tussen jou en mij gebeurt. Ik ben daarnaast directief en maak gebruik van technieken uit de Interpersoonlijke Psychotherapie IPT en de Kortdurende Behandeling met het KOP-model. 

Bekijk hieronder twee illustratieve video's die mijn ondernemende collega Errez Bar gemaakt heeft.

Augustinusgebouw 3.09
Graafseweg 274
6532 ZV Nijmegen
Tel: 06 5371 2767
KvK: 81665504
AGB: 94065939
Bank: NL70KNAB0605282331

Kijk hoe de praktijk gewaardeerd wordt op:

Deze hulpverlener krijgt gemiddeld een 9,2!

Scroll naar boven
× Hoe kan ik je helpen?